Criado y López Në dëshirën e saj për të përmirësuar dhe për të inovuar vazhdimisht, ajo ka një departament të Kërkimit dhe Zhvillimit që na lejon të përparojmë në përmirësimin e produkteve dhe aplikacioneve.

  • Qëllimi ynë është të përmirësojmë performancën e procesit duke reduktuar defektet e prodhimit dhe elaboración de los tejidos.

Karakterizimi i produkteve Criado dhe López:

  • Vlerësimi i lakores së rezistencës dhe zgjatjes së materialeve me kalimin e kohës dhe pas ekspozimit ndaj kushteve të motit.
  • Matja e ndërveprimit me rrezatimin diellor, duke studiuar transmetimin dhe difuzionin e dritës.
  • Sjellja kur ekspozohet ndaj shiut.

I+D+i

Ne zhvillojmë produkte inovative dhe me performancë të lartë duke matur parametrat përmes pajisjeve të zgjedhura ose të dizajnuara për këtë qëllim dhe duke bashkëpunuar me subjekte të kualifikuara si universitetet, institutet kërkimore ose kompanitë.

TEMA KRYESORE KËRKIMORE

KONTROLLI I TEMPERATURËS
RRJEDHJA E AJRIT
KURSIMI I UJIT
SHPËRFAJTJA E DRITËS
KONTROLLI I SHIUT
QËRDRUESHMËRIA

PROJEKT ECOHORTITEC

Criado y López S.L. ka realizuar projektin “ZHVILLIMI I TEKNOLOGJIVE EKO-INOVATIVE PËR PËRMIRËSIM DHE OPTIMIZIM TË SISTEMEVE TË PRODHIMIT DHE TË PAS VJERRJES NË KULTURAT HORTIKULTURORE INTENSIVE – EKOHORTITEC”.

Objektivi kryesor i projektit ka qenë zhvillimi i një game të re zgjidhjesh teknologjike të integruara dhe të zbatueshme në sistemet intensive të prodhimit hortikulturor që lejojnë fermerët dhe prodhuesit të marrin prodhime më fitimprurëse, më të qëndrueshme dhe më të pastra.

PROJEKT TEXTnoINSECTS

Criado y López po zhvillon projektin “ZHVILLIMI I VETIVE TË REJA PËR PËRMIRËSIMIN E TEKSTILEVE TË PA endura të përdorura SI BARRIERË FIZIKE – TEXTnoINSEKTE”.

Objektivi i këtij projekti është të shtojë një efekt të ri në barrierat fizike të përdorura në bujqësi për kontrollin e dëmtuesve, duke përfshirë një sistem ankorimi që thjeshton operacionet e instalimit dhe heqjes së të korrave.

PROJEKT S3

Criado y López S.L. zhvillon projektin “SISTEMI I INTEGRUAR I MENAXHIMIT TË DOMATEVE TË SHISHME, TË QËNDRUESHME DHE TË SHËNDETSHME – S3”.

Projekti propozon si objektiv të përgjithshëm pajisjen e fermerëve me mjetet e nevojshme për kultivimin e një domateje që dallon nga të tjerat në karakterin e saj të shëndetshëm, si dhe për karakteristikat organoleptike dhe për qëndrueshmërinë e sistemit të kultivimit.

PROJEKT IRRGEO

Criado y López S.L. zhvillon projektin “TEKNOLOGJIA INOVATIVE PËR PËRMIRËSIM TË PËRDORIMIT TË UJIT TË UJITJES NË RAJONIN MESITERAN ME PËRDORIM MATERIAL GJEOTEKSTIL – IRRGEO”.

Objektivi kryesor është zhvillimi i një teknologjie diferencuese të ujitjes që kursen ujin dhe maksimizon efikasitetin e aplikimit të një burimi kaq të çmuar. Për ta bërë këtë, ne hetojmë efektivitetin e materialeve të ndryshme gjeotekstile, për të arritur një material të ri organik gjeotekstili me të cilin mund të kontrollojmë avullimin e tokës dhe të promovojmë ruajtjen e ujit, kontrollin e barërave të këqija dhe shpërndarjen e ujit në tokë.

NE BASHKËPUNIM